Hoofdmenu

cerasafe / zenox??

Gestart door DeWitte, 20 april, 2006, 20:28:21

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Vraagje? Iemand gehoord van "cerasafe smering", om bij de olie te doen? ( Zie site http://www.cerasafe.de ) onder de rubriek cerasafe-bike. :?

CiteerCerasafe, net als Zenox van Marly, is een toevoeging op basis van microscopische ceramiek deeltjes, allen kleiner dan 1µm.

Deze vermengen zich met de oliestroom en hechten zich  in tegenstelling tot teflon, grafiet, ea nergens aan vast. Vertroppen van de oliefilter is nooit aan de orde wan de allerkleinste opening in een oliefiter is ongeveer 8 keer groter dan het grootste ceramiekdeeltje.

Wudo (D) is een van de grotere BMW dealers in Duitsland, en smeert ELKE motor die op onderhoud gaat met Cerasafe!

De reden dat ik Zenox gebruik i.p.v. Cerasafe is dat Marly de garantie geeft dat schade veroorzaakt wordt door toedoen van hun producten door hen betaald wordt ( dat doen ze trouwens de laatste 20 jaar al ).

Waarom dan geen Zenox, maar wel Cerasafe op de boite en cardan ? Wel, de draagolie van Zenox is niet compatibel met de GL5 olie, terwijl dit bij Cerasafe wel het geval is.

Ik kan u vertellen dat het verschil op de motor met Zenox ( ongeveer €38 ) enorm is. Minder trillingen, veel vlotter draaien, minder geluid.

Als je het nog niet zou riskeren, je steeds nog eens advies vragen aan de Hobbyist in Hunsel, die toch wel al enkele jaren in de BMW carrousel meedraaien.

Bron bmw.motorclub.be
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away